Antieke Gietijzeren Radiatoren- Maison de Brenet
Unieke Radiatoren en Radiatorkranen. Ook Renovatie van Radiatoren.

Antieke Gietijzeren Radiatoren

Herkomst

De antieke gietijzeren radiatoren van Maison dé Brenet komen voornamelijk uit het zuiden van Frankrijk. Daarnaast hebben wij in onze collectie ook antieke radiatoren uit Engeland en Zwitserland. De meeste van deze radiatoren zijn vervaardigd tussen 1870 - 1920. De radiatoren zijn afkomstig uit oude kastelen, landgoederen en oude panden. 

Restauratie proces

Het proces tussen de inkoop en uiteindelijke verkoop verloopt volledig binnen eigen beheer. De radiatoren worden door ons zelf ingekocht en vervoerd vanuit het buitenland. Eenmaal in Nederland aangekomen worden de radiatoren standaard schoongestraald en getest op lekkages.

De aansluitingen worden (waar nodig) vervangen en vervolgens worden de radiatoren voorzien van een hittebestendige industriele grondverf. In het laatste restauratieproces wordt de eindkleur aangebracht in 3 verschillende lagen. Wij maken gebruik van een hoogwaardige industriele en hittebestendige lak. De lak is duurzaam en geurloos. 

Les Couleurs dé Brenet

Maison de Brénet heeft een eigen kleuren-range ontwikkeld. “Les Couleurs de Brenet”. Deze kleuren zijn gebaseerd op de authentieke kleuren van vroeger. Deze kleuren kenmerken zich door een diep karakter en een authentieke uitstraling. Kleuren die uitstekend tot zijn recht komen op de gietijzeren radiator. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om uw radiator in elke gewenste kleur te bestellen.

Collectie

Maison dé Brenet heeft een uitgebreide collectie aan antieke gietijzeren radiatoren. Binnen onze collectie treft u vele Rococo modellen met bloemenmotief aan. Daarnaast zijn er ook vele colonne-radiatoren, Art-Deco radiatoren aanwezig. Daarnaast bieden we ook Bordenwarmers en bijzondere modellen aan. 

Victory Boogie Woogie Collectie by Brenet  

Indien u qua kleurstelling iets totaal afwijkends wenst. Zie dan onze unieke Victory Boogie Woogie Collectie

Antieke radiatorkranen

Een prachtige antieke gietijzeren radiator verdient een prachtige radiatorkraan. Wij bieden verschillende radiatorkranen in onze webshop aan

Showroom

U bent welkom in onze showroom. Klik hier om een afspraak in te plannen. Ook bent u welkom in het weekend of in de avonduren.

Showroom Antieke Radiatoren en Radiatorkranen | Maison dé Brenet
Advies over antieke radiatoren en radiatorkranen
Showroom met antieke radiatoren en radiatorkranen

Bezoek onze showroom. Plan hier uw afspraak!

Mail voor afspraak antieke radiatoren |Maison de Brenet

Stuur ons een e-mail